Slik finner du rimelige flybilletter og restplasser til Edinburgh

Å reise til Edinburgh kan være en fantastisk opplevelse, og en langhelg kan være innenfor rekkevidde for mange nordmenn. Det lønner seg å følge med på både tilbud og kampanjer, slik at du får mest mulig verdi for pengene når du reiser til denne flotte byen.

Pakkereise eller bestille selv?

De store reiseselskapene selger ofte såkalte restplasser til en billig penge rett før avreise. Slike tilbud er samtidig nesten alltid begrenset til charterpakker, det vil si reiser som er satt sammen med charterfly og eventuelt hotell. Det betyr at du ikke vil finne reiser til Edinburgh blant restplassene, i og med at det handler om reise med rutefly.

Samtidig kan det være mulig å finne pakkereiser til Edinburgh, der du får kjøpt en pakkereise med både fly og hotell fra et selskap. Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hva som er «best», og prisene vil ofte være sammenlignbare. Å bestille fly og hotell hver for seg gir kanskje noe mer kontroll hvis du er vant ved å bestille reiser slik, men en pakkereise kan gi trygghet gjennom blant annet reisegarantifondet.

Når skal man bestille flybillettene?

Det finnes mange ulike teorier om når det egentlig er best å bestille flybilletter, men det er vanskelig å argumentere for at noen av disse strategiene egentlig fungerer. Samtidig er det som regel dyrere å bestille rett før avreise, særlig hvis de rimeligere mindre fleksible billettene er utsolgt.

I dag er det ikke lenger spesielt mye usikkerhet rundt for eksempel at ulike flyselskaper skal gå konkurs, noe som gjør det noe enklere å anbefale å bestille flybillettene dine i god tid. Hvis du bestiller flybilletter i god tid, er det også enklere å bestille for eksempel parkering på flyplassen til gode priser. Det samme gjelder for overnatting, som regel vil det være dyrere å bestille et hotellrom rett før du skal på tur til Edinburgh.