5 ting å gjøre i Edinburgh

Edinburgh er en spennende by i Skottland som har utrolig mye historie å by på. Vi har derfor satt oss ned for å finne frem til 5 spennende ting du kan gjøre neste gang du besøker byen. Dette inkluderer et par gode alternativer dersom du skulle være uheldig med været, og dermed må belage deg på en dag innendørs fremfor å utforske byen.

For å gjøre det enklere å velge har vi valgt aktiviteter som ikke krever spesielt mye forberedelser. Dette betyr at de fleste kan gjøre det uten at man trenger bekymre seg for riktig utstyr eller annet.

Våre 5 beste tips til gjøremål i Edinburgh

Nedenfor har vi samlet 5 spennende tips til hva du kan gjøre neste gang du befinner deg i Edinburgh. Vi har forsøkt å plukke ut litt forskjellige forslag slik at det skal være noe tilgjengelig for alle.

Se en fotballkamp

Storbritannia er kjent for sin store interesse for idrett og Edinburgh har selvfølgelig sin egen fotballstadion. Skulle du være så heldig å være i byen når en kamp skulle foregå, så kan det absolutt være verdt en tur på kamp. Det er en helt unik atmosfære på slike kamper, og de fleste er godt dekket for deg som liker litt ekstra spenning gjennom betting på kampene.

Besøk Edinburgh Castle

Et landemerke i byen er Edinburgh castle og mange regner dette som et ‘must-see’ i Edinburgh. Byen som lenge har vært en av de største i Storbritannia har en enorm festning midt i byen, noe som byr på flere spennende muligheter. Ikke bare kan du se på smykker, antikviteter og mye annet fra historien, men du kan også få med deg One O’Clock kanonsalutt fra festningen hver dag (unntatt søndager).

Nationalmuseet

Skottland har en lang og spennende historie, noe du kan lære mer om i nasjonalmuseet deres. Dette finner du i Edinburgh og det består i dag av en samling på mer enn 20.000 objekter. Lær mer om den lange historien til landet, utviklingen av kongeriket og ikke minst spennende funn fra Egypt som. Det beste av alt er at du kan besøke det helt gratis, så her kan du få en lang, spennende aften uten å bruke penger.

Johnnie Walker Princes Street

En annen populær destinasjon i Edinburgh er det enorme opplevelsessenteret som Diageo har laget for Johnnie Walker. Dette var tradisjonelt et destilleri, men de har investert enorme beløp i et omfattende opplevelsessenter. Du kan dermed bli bedre kjent med en av de store bautaene som lenge har befunnet seg i Princes Street.

Oppsummering

Det finnes en rekke spennende gjøremål i Edinburgh, men det gjelder å planlegge litt før man reiser. Vi har derfor kommet opp med noen gode forslag til hva du kan bedrive tiden din med dersom du legger turen til Edinburgh. Videre kan det være morsomt å prøve noe litt utenfor det vanlige, slik som å besøke det nye senteret til Johnnie Walker i Princes Street.